Kategorier
Bergsjön FlamePaint Graffiti Graffitins dag Jam Okategoriserade Uppdrag Urban konst

Graffitins dag – Eventet

Nu har det gått tre dagar sedan vi den 1 augusti för första gången i Sverige firade Graffitins dag.

Det hela började med att Graffitifrämjadet skulle anordna ett jam i Stockholm, men pga. Corona-pandemin var de tvungna att tänka om. Det hela utvecklades senare till att bli många parallella jams runt om i Sverige samtidigt som synkroniserades ihop digitalt via hemsidan http://www.graffitinsdag.se, samt instiftandet av ”Graffitins dag”

När det blev snack om att vara ett event i Göteborg så fick jag frågan om att vara med och sätta samman en line-up till denna dag. Ett fruktansvärt kul och spännande uppdrag. Känns stort att få vara med från början när något nytt instiftas.
Så tillsammans med Angelica på Graffitifrämjandet och Daniel Terres på Urban Konst hade vi ca en månad på oss att styra upp ett jam.

Vi lyckades få ihop en bra line-up på 25 pers. Jag är väldigt glad för att alla ställde upp, det blev en bra blandning på stilar och människor.

ASYL, CAS CADE, DWAIZ, EIR, GEME, GOUGE, GRAFFGRABBEN, HANK, HEMSK, KIPS, MAKA, MITT LEVANDE JAG, MOR, MUCHO, PUCH, PUNTA, RENE, ROBGONE, SKURT, SLETZ, SEAL OF SWEDEN, USEL, WKUSE, YRKE, ÄNNA

När väl line-up var satt skulle alla presenteras, dela upp väggen i famet och bestämma ordning alla skulle måla i.

Sedan var det dags att försöka fixa burkar till alla artister vilket vi löste genom Familjebostäder och Flame Paint Sweden som även kom och hade en pop-up butik. Mitt önskemål var att alla artister skulle haft en matchande färgsättning, men det var tyvärr för kort varsel för att få till det. Men varje artist fick iallafall en uppsättning burkar var. Vilket jag är väldigt glad för.

Som DJ fick jag tag på MixMasterMange och han pratade vidare med MistahMath (han som filmade ”Punta x EP” dans/graffiti-filmen) och de skötte det galant!

Vi fick även kontakt med den fotograf Anders B som kom dit och knäppte stillbilder under dagen.

När det väl var dags att börja dagen i Bergsjön var det redan full aktivitet och ca 10 pers som målade i vanliga famet.
10.30 låste jag upp garaget, och började mäta upp väggytan och markera ut vilken artist som målar var.
Ungefär vid 11.00 kom rollerfärgen, och ungefär 12-13 av artisterna var på plats och började rolla upp sin yta och vid 11.30 kom sprayfärgen.
Kl 11.40 samlade vi ihop alla målare för en informationsgenomgång, för att sedan dela ut burkarna och börja eventet vid 12.

Det flöt på bra under dagen och mycket besökare, målare och fruktansvärt trevlig stämning. Det var full aktivitet på ”artist-våningen” vanliga famet ömsade skinn 3-4 gånger. Angelica skötte streamningen, jag hann göra en målning och alla skötte Corona-anpassningen bra.

Väldigt nöjd över dagen, och fått mersmak för att arrangera fler evenemang i framtiden. Om inte annat räknar jag med att vara med och dra i trådarna för nästa års ”Graffitins dag” event.

Foton ovanför är tagna av Anders B – http://www.instagram.com/andersb101
(förutom Puch, Dwaiz, Robgone, Mitt Levande jag/Mor.)
Wkuse och Cas Cade har jag tyvärr inte bild på färdiga reslutatet så de laddar jag inte upp i nuläget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s